ΣΤΟΧΟΣ

Νέοι Ερευνητές

Ο Κωνσταντίνος Μακαντάσης έλαβε το δίπλωμα του Ηλεκτρονικού Μηχανικού και Μηχανικού Υπολογιστών από το Πολυτεχνείο Κρήτης, Ελλάδα, το 2008, και το Μεταπτυχιακό Δίπλωμα Ειδίκευσης από το ίδιο ίδρυμα το 2012. Το 2016 έλαβε το διδακτορικό του δίπλωμα από το ίδιο πανεπιστήμιο ερευνώντας τα προβλήματα της ανίχνευσης και σημασιολογικής ανάλυσης αντικειμένων και γεγονότων μέσω τεχνικών μηχανικής μάθησης. Μετά τις διδακτορικές σπουδές του εργάστηκε ως μετα-διδακτορικός ερευνητής στο εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης του Πολυτεχνείου Κρήτης.

Τα ερευνητικά του ενδιαφέροντα εστιάζονται στην μηχανική όραση, μηχανική μάθηση και αναγνώριση προτύπων. Τέλος, έχει εργαστεί σε διαφορετικά εθνικά και ευρωπαϊκά ερευνητικά προγράμματα όπου στόχος ήταν ο σχεδιασμός, ανάπτυξη και επικύρωση μεθοδολογιών αιχμής σε προβλήματα μηχανικής μάθησης και μηχανικής όρασης.


Η Μαρία Κοντορινάκη πήρε το πτυχίο Μαθηματικών από το Πανεπιστήμιο Κρήτης, Ηράκλειο, Ελλάδα το 2010. Έλαβε Μεταπτυχιακό τίτλο σπουδών στην κατεύθυνση της Επιχειρισιακής Έρευνας από τη Σχολή Μηχανικών Παραγωγής και Διοίκησης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάδα το 2013 και το Διδακτορικό δίπλωμα στην Μοντελοποίηση και Έλεγχο της Κυκλοφοριακής Ροής από την ίδια σχολή, το 2017.

Από το 2012 εώς το 2017 διετέλεσε βοηθός ερευνητής στο εργαστήριο Δυναμικών Συστημάτων και Προσομοίωσης, Πολυτεχνείο Κρήτης, Χανιά, Ελλάδα, όπου και εργάστηκε σε διαφορετικά ερευνητικά προγράμματα που αφορούσαν την μοντελοποίηση της κυκλοφοριακής ροής, τον πραγματικού-χρόνου έλεγχο κυκλοφοριακή ροής μέσω ελέγχου ραμπών εισόδου αυτοκινητοδρόμων και καθοδήγηση πορείας οχημάτων, καθώς επίσης και την βαθμονόμηση μοντέλων κυκλοφοριακής ροής κάνοντας χρήση πραγματικών δεδομένων.

Τα κύρια ερευνητικά ενδιαφέροντά της επικεντρώνονται στην μελέτη μη-γραμμικών συστημάτων και αντίστοιχων τεχνικών αυτομάτου ελέγχου, με έμφαση στα συστήματα και στον έλεγχο κυκλοφοριακής ροής.

Μετάβαση στο περιεχόμενο